"Oorsprong Himalaya Kristalzout Dit kristalzout is afkomstig uit de zoutketen in Pakistan. De zoutketen behoort geologisch, maar niet geografisch tot het Himalaya massief. Himalaya kristalzout is een natuurlijk tafelzout van ongeveer 250 miljoen jaar oud. Zonder chemische toevoegingen en/of vloeimiddelen en gewonnen zoals het al honderden jaren gebeurt.Het Himalaya Kristalzout heeft zich meer dan 250 miljoen jaar geleden gevormd tijdens de verdwijning van de oorspronkelijke oceaan. Het wordt met de hand geoogst op de Tibetaanse hoogvlaktes. Vroeger werd het zout uit de Himalaya ook wel “zout van de koning” genoemd, omdat het zout van zeer hoge kwaliteit alleen aan de plaatselijke adel verkocht werd. De roze kleur komt van de mineralen die het zout heeft opgenomen zoals natriumchloride, magnesium en calcium. Dit Himalayazout is fijn kristalzout dat ongeraffineerd is en alle goede eigenschappen die zout bezit nog heeft. De meeste zouten die op de markt verkrijg…"
Duitsland
"Dode zeezout Dode zeezout is zout uit de dode zee die tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël ligt. Het dode zeezout heeft geen kunstmatige toevoegingen en heeft een vocht percentage van circa 2%. Op de plek waar dit zeezout vandaan komt, zijn de geologische en klimatologische omstandigheden zeer uniek. De dode zee is gelegen in een vallei op 400 meter onder de zeespiegel. Gezien de temperatuur van circa. 40 graden is er vrijwel geen neerslag en is de lucht helder en absoluut vrij van smog en verontreinigingen. Het gebruik van dode zeezout granulaat - Tot 100% natuurzuiver, handmatig nogmaals gezuiverd! - Zeer intensieve smaak - Geschikt voor alle vis, vlees en groentegerechten - Ook geschikt als badzout."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Oorsprong Het kalahari woestijnzout is een buitengewoon product. Het zout wordt gewonnen uit een natuurlijk zoutmeer in de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. Het woestijnzout wordt gedroogd in de zon en daarna verpakt. Het gebied is altijd onbewoond gebleven en is niet gebruikt voor industriële doeleinden. Kalahari woestijnzout is een zout voor fijnproevers dat volledig vrij is van negatieve milieu-invloeden. De oorspronkelijke staat van het zout is grofkorrelig. Met behulp van een stalen moelen wordt het vermalen tot middel grof en fijn zout, indien nodig. Aan dit zout worden geen andere kunstmatige stoffen toegevoegd. Ingrediënten en gebruik Dit product is meer dan 280 miljoen jaar oud en bevat veel mineralen en spoorelementen. Top koks zweren bij dit natuurzuivere woestijnzout. Het kan gebruikt worden bij heel veel gerechten. Specifieke eigenschappen Kalahari woestijnzout: 93,7% NaCl 0,03% Ca 0,008% Mg 4,0…"
Een offerte aanvragenDuitsland
"Wat is Kala Namak Kala Namak is ook wel bekend onder de naam Indiaas Zwart zout. Het zout wordt gewonnen uit een zwarte rots, in de groeven aan de voet van de Indiase Himalaya. Na het vermalen blijft er weinig van de zwarte kleur over. Toepassing Kala Namak Dit zout is zeer geliefd onder veganisten. Het steenzout heeft door zijn zwavelhoudende eigenschappen een geur en smaak die doet denken aan gekookte eieren. Zo kunnen veganisten de smaak van eieren toevoegen aan een gerecht zonder een echt ei te gebruiken. Op deze manier kun je het als eivervanger gebruiken bij vegan mayonaise of bij tofu. Kala Namak wordt ook veel gebruikt als toevoeging aan curry’s, chutneys en het wordt over gefrituurde gerechten gestrooid. Het gaat ook heel goed bij gerechten met kip en rijst."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Oorsprong Keltisch zeezout Keltisch zeezout wordt gewonnen in Frankrijk, Bretagne. Het zout is zeer rijk aan mineralen en magnesium. Het zout heeft grote grijze kristallen. De licht grijze kleur is ontstaan door de opname van de mineralen uit de klei op de zoutvelden. Productieproces Keltisch zeezout Na de winning wordt het zout gedroogd, maar niet volledig. Het zout behoudt zo’n 5% vochtigheid, dit draagt bij aan het karakter. Gezonde eigenschappen product en toepassingen Keltisch zeezout bevat een heel belangrijk mineraal, magnesium (doordat het niet gewassen wordt), welke je bloeddruk laag houdt. Het stimuleert de productie van je maagzuur. Maagzuur is essentieel voor een goede spijsvertering. Door Keltisch zeezout neem je vitamines beter op. Let hierbij wel op dat je dagelijks ook voldoende gezonde vetten eet."
Een offerte aanvragen